vrijdag 17 augustus 2012

Droom maar, het is van belang....



Je slaap en je dromen zijn de sleutel tot een beter begrip van wat je leren wil

Wanneer we slapen spelen onze hersenen de film van de dingen waarmee we tijdens de dag hebben geworsteld opnieuw af. We leren dus echt bij terwijl we dromen, schrijft David K. Randall in zijn boek ‘Dreamland: Adventures in the Strange Science of Sleep’.

Mijn persoonlijke ervaring hiermee heeft te maken met de omgang met vrouwen en versieren. Ik droomde dat ik gewoon vragen moest durven te stellen die in me opkwamen, of om met leuke trucjes en raadsels een gesprek aan de gang te houden. Het werkte in real life! Nu levert dat zelfs regelmatig gratis drank op bij jongedames achter de bar....Afin, laten we het bewijs van Randall zien die zijn argumenten kracht bij wilde zetten aan de hand van verschillende experimenten:

1. Mensen die een moeilijke puzzel voor de tweede maal trachtten op te lossen na acht uur slaap losten die 17% sneller op dan anderen.

2. Drie op de vijf proefpersonen die in slaap vielen na zich een hele dag bezig te houden met Tetrispuzzels gaven aan over vallende Tetrisblokken te dromen. Diegenen die over Tetris droomden waren de volgende dag ook beter in het oplossen van de puzzels.

Als je geen tijd hebt om te slapen, kan je toch nieuwe informatie verwerken door vlug een dutje te doen. Randall wijst op een studie van NASA die aantoont dat de cognitieve prestaties van astronauten verbeteren na dutjes van amper een kwartier.

Dutjes en slapen helpen onze hersenen dus om informatie te verwerken en verbindingen te maken tussen objecten en concepten. Jammer genoeg slapen we te weinig en te slecht om hier ten volle gebruik van te maken en kunnen slaapmiddelen geen redding brengen.

Bron: Wereldgeheimen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten