dinsdag 27 maart 2012

Weinig nadenken en alcohol consumptie leidt tot conservatief gedachtegoed



Uit een Amerikaanse studie blijkt dat minder bewust denken en het drinken van alcohol sneller tot politiek conservatieve ideeën leidt.

In de eerste studie werd bij proefpersonen gemeten hoeveel alcohol er in hun bloed zat. Zodra het niveau van alcohol in het bloed van de participanten omhoog ging. Namen hun conservatieve ideeën ook toe.
In een tweede studie werd gemeten wat de invloed van stress op iemands politieke ideologie was. Mensen die onder meer cognitieve druk stonden hadden een meer conservatieve houding dan mensen die niet onder cognitieve druk stonden. Ook tijdsdruk zorgde ervoor dat men meer conservatief ging denken.
In een laatste studie gebruikte participanten die politieke termen kort uitlegde meer conservatieve termen, dan deelnemers die werden gevraagd om wat langer en bewuster over politieke termen na te denken. En zich daarna uit te drukken. De deelnemers die weinig moeite deden om na te denken hadden dus een meer conservatief gedachtegoed. Wat een relatie aangeeft tussen ''minder bewust'' denken en een conservatieve ideologie.
De uitkomst van deze studie geld overigens voor zowel liberale als conservatieven mensen. Bij beide groepen nam het conservatief gedachtegoed namelijk toe.
Bron: Scienceprogressaction.org

Stem hem omhoog op Nujij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten