vrijdag 14 september 2012

Doe-het-zelf acupressuur: pijnloos en naaldvrij


 
Last van stresskwaaltjes? Dan is acupressuur misschien wel iets voor jou. Het is een eeuwenoude Chinese kunst waarbij je op strategisch gekozen plaatsen op het lichaam druk uitoefent met je vingers. Geen naalden, geen pijn en bovendien helemaal gratis.
 
De druk stimuleert de natuurlijke genezingskrachten van het lichaam en geeft het immuunsysteem een boost door spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te bevorderen. Elk acupressuurpunt staat in verbinding met een specifiek (soms verrassend) orgaan.

Acupressuur

De punten aan weerskanten van de nekwervels, net onder de basis van de schedel, zouden blaasproblemen verlichten, terwijl het verbindingspunt van de tweede en derde teen helpt bij maagproblemen. Druk uitoefenen op de bovenkant van de voet, tussen de grote teen en de teen ernaast, zou dan weer kalmerend werken voor de lever. Het middelpunt van de onderkant van de voet helpt tot slot bij nierproblemen.

Doe het zelf

Last van hoofdpijn? Probeer eens deze doe-het-zelf acupressuur. Oefen een stabiele druk uit op je neusvleugels of op het punt waar je hand en pols elkaar ontmoeten ter hoogte van de pink. Gebruik hiervoor je vingertoppen, je tweede knokel of het rubberen einde van een potlood. Vervolgens ga je over naar het punt net onder de nagel van je middelvinger. Mik hiervoor niet helemaal centraal, maar kies voor de kant van je duim. Stimuleer de verschillende punten op beide handen gedurende 15 tot 30 seconden en herhaal indien nodig.

Door: Lynn Formesyn

Bron: Goedgevoel.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten