donderdag 20 september 2012

Nog vrijgezel? Langer slapen kan je aan geliefde helpen



Te weinig slaap treft je concentratie, je gedrag en je gezondheid, dat wisten wel al langer. Nu blijkt echter dat korte nachten niet alleen je sexappeal maar ook je sociale leven treffen.
 
Zweedse onderzoekers hielden voor deze studie deelnemers 31 uur wakker voor ze een foto van hen namen, ze deden hetzelfde bij mensen die genoeg nachtrust hadden gekregen. Deze beelden werden aan een derde groep voorgesteld. In het tweede experiment sliepen de personen slechts vier uur. Daaruit blijkt dat we onbewust wel kunnen opsporen of iemand voldoende slaapt of niet. Wat het uiterlijk betreft maakt het niet uit of je nu vier uur of helemaal niets hebt geslapen. In beide gevallen zagen de deelnemers aan het onderzoek er namelijk even moe uit.

Maar een tekort aan slaap bepaalt wel of een mogelijke gesprekspartner met je wil praten of niet. De tweede studie stelde dus een verband vast tussen schoonheid, sociaal contact en slaaptekort. Wie te weinig heeft gerust, is moeilijker te benaderen dan iemand die uitgeslapen is. Op deze manier heeft dus je slaappatroon een invloed op je liefdesleven.

Onderzoeker John Axelsson: "Het eerste experiment heeft aangetoond dat mensen anders bekeken worden wanneer ze met slaaptekort kampen, de tweede toonde aan dat mensen met slaaptekort moeilijker nieuwe contacten leggen. Dus als je jezelf niet aantrekkelijk voelt of zelfs wat eenzaam voelt, slaap dan eens goed, dit vergroot namelijk de kans dat je prins op het witte paard morgen wel met je begint te praten."

Bron: HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten