donderdag 2 februari 2012

Hoe vroeger je kind met liegen begint, hoe slimmer het zal worden

Kleine kinderen die leugens vertellen hebben een grotere kans om beter te presteren dan hun brave evenknie. Dat blijkt uit een Canadese studie. De reden daarvoor? Een leugen vertellen vereist een complexe hersenstructuur.

Voor het onderzoek werden 1.200 kinderen van twee tot 17 jaar geobserveerd. Slechts 20% van de kinderen van twee jaar waren in staat om de waarheid te verdraaien. Van de vierjarigen kon 90% liegen. Kang Lee, directeur van het Institute of Child Study van de Toronto University, vindt dat ouders niet moeten schrikken wanneer ze hun kind op een leugen betrappen. Een kind dat liegt bereikt een psychologische mijlpaal. Uiteindelijk gaan alle kinderen liegen. Het betekent niet dat ze het hun hele leven vol zullen houden.

Kang testte de eerlijkheid van kinderen door hen te verbieden naar een speelgoedstuk te kijken dat achter hen stond opgesteld. Daarna verliet Kang de kamer, waarin hij een camera had geplaatst. In een andere ruimte kon hij op tv volgen wat zich in de kamer met de kinderen afspeelde. Daarna vroeg hij hen of ze het stuk speelgoed hadden bekeken en vergeleek hun antwoorden met de opname.

Kinderen die al op vroege leeftijd liegen lopen voor op hun cognitieve ontwikkeling. Ze zijn al in staat om hun leugens te onthouden en om hun sporen te wissen. Ze kunnen het later ver schoppen. Tot bankier bijvoorbeeld..

Bron: Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten