maandag 29 oktober 2012

Liefde belangrijk voor kinderen

Foto: Daily Mail
AMSTERDAM -  Het is wetenschappelijk bewezen wat rechtgeaarde ouders allang wisten: kinderen hebben liefde nodig, meldt de Daily Mail.

Niet alleen voor de emotionele ontwikkeling van een kind is liefde belangrijk. Het blijkt dat bij kinderen die door de ouders genegeerd worden, de groei van de hersenen achterblijft.

Op de foto is een scan te zien van twee hersenen van driejarige kinderen. De hersens links zijn van een kind dat 'normaal' wordt verzorgd door de moeder. De hersens rechts zijn van een kind dat door de moeder sterk is verwaarloosd. Het kind krijgt weinig aandacht van de moeder. De verschillen zijn overduidelijk: niet alleen de grootte verschilt, maar bijv. ook het aantal 'zwarte vlekken'.

Volgens neurologen komt het verschil maar door één oorzaak: de manier waarop kinderen worden behandeld door hun moeders. Het kind met de kleinere hersenen zal volgens de onderzoekers ook meer gevaar lopen in aanraking te komen met drugs en geweld en waarschijnlijk eerder werkloos en afhankelijk van anderen worden. Daarnaast zullen bij hem, volgens de onderzoekers, meer mentale en gezondheidsproblemen optreden. Ook zullen zij waarschijnlijk later hun eigen kinderen meer verwaarlozen.

Onderzoek in de VS heeft echter uitgewezen dat de cirkel doorbroken kan worden als er ingegrepen wordt en de ouders ondersteuning krijgen.

Bron: Telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten