woensdag 14 december 2011

Motivering werkt het beste wanneer het op teamverband gericht is

happy
Het individu presteert beter en heeft meer vertrouwen wanneer zijn motieven niet op zichzelf, maar op het team zijn gericht. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de Michigan State University bij darts-ploegen. Bij zelfmotivatie heeft het vervangen van het individu door het team volgens de Amerikaanse onderzoekers een belangrijke impact op de prestaties van de enkeling en in het verlengstuk daarvan ook van het hele team.

“Er gaat een grote kracht uit van het samenhorigheidsgevoel,” merken de onderzoekers Veronica Son en Deborah Feltz op. “Uit het onderzoek blijkt dat het benadrukken van dat gevoel tijdens motivaties het vertrouwen van het team gevoelig verbetert. Bij de focus op het team is immers ook het individu betrokken, maar wordt de extra druk op de eigen persoon weggenomen. Er kunnen dan ook positieve resultaten worden bereikt door tijdens die gesprekken de focus te richten op het team in plaats van op het individu.”

“Het onderzoek spitste zich weliswaar toe op een sportomgeving, maar in de hele maatschappij wordt er in groepen gewerkt,” stippen Son en Feltz aan. “Ook in het zakelijke leven en de wetenschap moet in teamverband worden gewerkt. De resultaten van het onderzoek gaan veel verder dan de sport. Door het teamgevoel te versterken en de gemeenschappelijke doelstelling naar voor te schuiven kunnen verkoopscijfers worden gehaald of het gezondheidsgedrag te verbeteren.” (Via)

Bron: HappyNews.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten