dinsdag 24 januari 2012

Goede nachtrust het beste om verkoudheid te voorkomen

Goede nachtrust het beste om verkoudheid te voorkomen

De oplossing voor een verkoudheid blijkt veel eenvoudiger te zijn dan vitaminesupplementen te nemen of jezelf vol medicatie stoppen: genoeg en goed slapen zou voldoende zijn.

Duur en efficiëntie

Wetenschappers toonden aan dat het niet de duur maar de kwaliteit van je slaap is die telt bij het voorkomen van een verkoudheid. Ze namen twee factoren van nachtrust onder de loep: de tijd die mensen proberen te slapen, hiermee bedoelen ze de periode tussen wanneer we de lichten uitdoen, in bed liggen en opstaan. Daarnaast keken ze ook naar efficiëntie, dat is tijd dat we echt slapen, wanneer het lichaam dus onbewust rust en droomt.

Vijf keer minder

De deelnemers gingen in quarantaine en werden in de gaten gehouden in verband met de ontwikkeling van een verkoudheid. Daaruit blijkt dat degenen die minder dan zeven uur per nacht sliepen drie keer meer kans hadden om ziek te worden dan degenen die aan acht uur of meer kwamen. Degenen die een erg efficiënte nachtrust hadden, liepen vijf keer minder kans om een verkoudheid te ontwikkelen dan degenen die minder efficiënt sliepen. (ep)

Bron: Happynews.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten