maandag 2 april 2012

Wetenschappers bevestigen dat bacteriën essentieel voor het immuunsysteem


Wetenschappers bevestigen nu wat vele natuurlijke gezondheid voorstanders als jaren roepen over de rol die bacteriën in het lichaam spelen. Bacteriën en dagelijkse blootstelling aan bacteriën, is essentieel voor een goed immuunsysteem. Met veel ouders die er tegenwoordig voor zorgen dat hun kinderen zo goed als nooit worden blootgesteld aan voldoende bacteriën, doordat alles waarmee kinderen in contact komen desinfecteren, hierdoor kan het immuunsysteem van het kind niet voldoende versterken.

Ook volwassenen zijn geïnfecteerd door deze schoonmaak woede. Veel mensen hebben het gevoel dat vrijwel alle ziektekiemen en bacteriën slecht zijn en leveren een grote inspanning om deze weg te schrobben uit hun dagelijkse leven. Het nieuwe onderzoek laat zien dat er problemen kunnen ontstaan als uw blootstelling aan ziektekiemen wordt vermindert. In feite zou het je zelfs ziek kunnen maken. Het concept wordt aangeduid als de "hygiëne hypothese", dat in wezen zegt dat ziekten meer individuen in de moderne westerse wereld beïnvloeden, waar hygiëne en mobiele ontsmettingsmiddelen de koning zijn.

De nieuwe studie is afkomstig van het Women's Hospital in Boston, en laat zien hoe drastisch blootstelling aan bacteriën uw gezondheid en die van uw hele gezin kan beïnvloeden. Onderzoekers onderzochten twee groepen van muizen met zeer verschillende uitkomsten. De eerste groep werd blootgesteld aan een omgeving met normale bacteriën, terwijl de tweede groep een gehele kiemvrije omgeving had. De wetenschappers vergeleken het immuunsysteem van beide groepen, waardoor ze krachtig bewijs vonden van het belang aan blootstelling van bacteriën.

Niet alleen hadden de muizen die werden blootgesteld aan microben een sterker immuunsysteem dan de kiemvrije muizen, maar de kiemvrije muizen hadden een significante ontsteking in hun longen en dikke darm - net als bij astma en colitis ulcerosa bij de mens. Een bepaalde immuuncel, de natuurlijke killer T-cel, was ook hyperactief bij deze muizen.

Hoewel het een uitdaging kan zijn in de moderne maatschappij, is het belangrijk om jezelf bloot te stellen aan een natuurlijke blootstelling van bacteriën in het milieu. Iets bekend als "aarding" kan bijzonder heilzaam zijn. Aarding is het in contact komen met de aarde terwijl je op blote voeten staat, hiervan is aangetoond door middel van onderzoek het heel wat condities kan doen verhelpen. Het is ook zeer belangrijk om voldoende hoeveelheid probiotica binnen te krijgen, door middel van voeding of als supplement. Probiotica is ook wel beter bekend als de "goede bacteriën". Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool en tempeh, zijn rijke bronnen van probiotische bacteriën.

Vertaling: Suzanne Earth Watcher

Bron: Wake up World via Earthwatcher.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten