zondag 27 mei 2012

Man heeft voorkeur voor domme vrouw

Austin - Mannen blijken voorgeprogrammeerd om vrouwen uit te zoeken die zich dom gedragen omdat dat makkelijker prooien zouden zijn.

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat de mannelijke soort maar weinig is veranderd sinds de prehistorie. Toen was de voortplanting namelijk ook al hun belangrijkste doel. Onderzoekers aan de universiteit van Austin stelden met hulp van mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers een lijst op van 88 punten waaruit blijkt dat een vrouw makkelijk te veroveren is: bijvoorbeeld op de lippen bijten of er slaperig uitzien. Daarna werden aan 76 mannen foto's van vrouwen die dit soort gedrag vertoonden voorgelegd en moesten ze beoordelen hoe aantrekkelijk ze hen vonden.

De mannen vonden lichamelijke kwetsbaarheid, zoals een kleine gestalte, niet seksueel aantrekkelijk, maar bleken mentale kwetsbaarheid, zoals dom zijn, wel aantrekkelijker te vinden. De deelnemers vonden hen verleidelijker dan de dames die als intelligent werden voorgesteld. Hun interesse daalde echter aanzienlijk toen de onderzoekers vroegen of deze vrouw een geschikte kandidaat was voor een vaste relatie. Een domme vrouw is dus enkel interessant voor een seksueel avontuurtje.

Bron: Telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten