donderdag 17 mei 2012

Overdreven of nodig? Liefdespil die scheiding voorkomt

Overdreven of nodig? Liefdespil die scheiding voorkomt

Een echte liefdespil die de passie levend houdt en vaak voorkomende relatieproblemen voorkomt, kan je huwelijk in de toekomst redden, dat geloven Britse onderzoekers althans. Het aantal scheidingen ligt nog steeds erg hoog en er zijn heel wat bekende koppels die een punt achter hun huwelijk zetten als Heidi Klum en Seal. Dit maakte onderzoekers zich afvroegen waarom het zo moeilijk is om de liefdesvlam hoog te houden. Meer koppels gaan volgens experts uit elkaar vanwege de stijgende werkdruk en ruzies om financiën door de economische crisis, maar ook door een slecht seksleven en omdat ze zich tot iemand nieuw aangetrokken voelen.

Nieuwe vorm van therapie?

Daarom werken vorsers nu aan een pil die essentiële neurohormonen combineert. Deze stoffen moeten ons opnieuw verliefd maken op de persoon waarmee we al jaren een relatie hebben en er tevens voor zorgen dat deze gevoelens langer blijven. Dit zou de toekomst van huwelijkstherapie kunnen zijn.

Onderzoekers Julian Savulescu en Anders Sandberg beweren dat de wetenschapp zich binnenkort gaat mengen met de chemische processen van de menselijke aantrekkingskracht.

Deze liefdespil zou volgens hen de volgende ingrediënten bevatten:

Feromonen

Dit zijn geurloze chemische stoffen die emotionele reacties uitlokken, vooral op vlak van seks een aantrekking tussen man en vrouw. Als je dit in een pilletje zou stoppen, kun je het eerste gevoel van aantrekkingskracht verlengen die je voor het eerst voelt voor een partner.

Oxytocine en vasopressine

Deze staan ook bekend als knuffelhormonen, ze worden door het lichaam vrijgemaakt om te helpen een lichamelijke band te smeden. Het brein produceert een hoge hoeveelheid hiervan aan het begin van een relatie. Als je deze via medicatie zou opnemen, versterken ze de intimiteit tussen partners.

Testosteron

Een hoog niveau van testosteron verhoogt het libido van zowel man als vrouw.

CRH

Hoewel dit hormoon soms depressie en angst kan veroorzaken, zorgt dit ook voor scheidingsangst, wat dus ook de band tussen twee personen kan versterken.

Entactogenen

Je treft dit ook in drugs als xtc en zorgt voor gevoelens van openheid, verlangen en stimuleert de emotionele intimiteit.

Bron: HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten